Expedice YDYKSEB 31.1.-6.2.2014

10.02.2014 20:54

ZIMNÍ TÁBOR

    Další super akce PS Plejád se nesla v opravdu luxusním duchu. Věřte, nevěřte, na místo určení jsme jeli LEO EXPRESEM!!!!! Z nádraží cesta na místo určení sice nebyla kdoví jaká, ale teplo skautské klubovny, která se nacházela na Kostíkově náměstí ve městě Frýdek Místek to dokonale vyvážila.

    Co se týče jídla tak ani v tomto ohledu jsme nijak netrpěli ba právě naopak, špenát na přání, čokolády, těstoviny s mákem.... No dalo by se na toto téma ještě hodně dlouho pokračovat, ale kvůli jídlu na akce samozřejmě nejezdíme (nebo ano?).

      

    Ale ať se hneme z místa. Takže o zábavu se nám postarala naše milovaná vedoucí Eliška. Byli jsme na keškách, udělali jsme si výšlap na Lysou horu a Bílý kříž, vyptávali se lidí na to, co znamenají některá slova v ostravském nářečí třeba: dudy, bo, biglbred a podobné výrazy, jejichž překlad byl mnohdy velmi úsměvný. Ale ať si veškerou smetanu neslízne jen Eliška, na návštěvu k nám zavítala i Helča a celkově hodně pomáhali i manželé Vránovi, bez nichž bychom nejspíš pošli hladem.

      Tak to je nejspíš v kostce vše o této akci. Pokud Vás můj popis této akce zaujal tak neváhejte a jeďte s námi na další super akci.

 

                                                                                                                                                                                                Klárka